Problemi zahtevaju 120 posto angažovanja funkcionera

„Ne želimo u trenucima kada je teško u gradu da budemo populisti, i ne želimo da povećavamo niti da umanjujemo bilo čiju odgovornost, ali želimo da istaknemo da stanje u gradu nije dobro, da građani Kragujevca žive teško, a da im kroz odluku o povećanju poreza namećemo dodatnu globu, a kako bi punili gradski budžet i pokrili dugove grada, kazao je Edis Durgutović, zamenik šefa Odborničke grupe Liberalno demokratske partije.

Do 2019. godine doći će na naplatu sve ono na šta smo ukazivali u prethodnom periodu, jer su smatra Durgutović, problemi Kragujevca veliki i zahtevaju 120 posto angažovanje gradskih funkcionera.

Liberalno demokrtska partija je protiv Odluke o rebalansu budžeta kao što je bila i protiv Odluke o budžetu grada Kragujevca, jer od 7,8 milijardi koliko je predviđeno rebalasom, realno punjenje budžeta u najidealnijim uslovima je 5,8 milijardi dinara, tvrdi Durgutović. On dodaje da će se dve milijarde tako prenositi iz godine u godinu, da će dugovi biti sve veći, a da se zbog dospeća naplate kredita 2019. godine o tome mora misliti već danas.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar