Poseta domaćinstvu Đorđević i razgovor sa meštanima Vlakče

Predsednik Privremenog organa grada Kragujevca, Nikola Dašić posetio je danas porodicu Đorđević iz sela Vlakča koja je odlučila da se iz grada vrati na selo i otpočne bavljenje pčelarstvom.

Lepo je čuti i videti da neko odabere prelazak iz grada u selo. Na kraju krajeva, po mojoj ličnoj proceni, odabrali su lepšu lokaciju za život, a ono što je takođe lepo jeste da su sada već ozbiljno ušli u posao sa medom. Razmišljaju da svoj posao prošire i kroz razvijanje nekih od alternativnih metoda lečenja, api komore, odnosno inhalaciju vazduhom koji dolazi iz košnice, Ovo je jedan dobar primer kako se iz  šumaijskog sela prate novi trendovi ne samo u proizvodnji meda već i u alternativnim načinima lečenja – kazao je Dašić.

Porodica Đorđević sa troje dece se pre nekoliko godina iz grada vratila u selo Vlakču, u svoju porodičnu kuću kako bi pokrenuli porodični posao, bavljenje pčelarstvom.

Naš motiv povratka na selo bio je nerešivo stambeno pitanje, a ovde imamo svoju kuću i uslove da otpočnemo posao. Osim toga, neko ko je odrastao na selu ne može lako da se navikne na buku, asfalt, na gradska zagađenja pa nam je i to  bila motivacija. Trenutno imamo oko 80 pčelinjih zajednica. Imamo dosta pčelinjih proizvoda, izlažemo na raznim manifestacijama, sajmovima gde smo osvojili dosta nagrada i što je najvažnije volimo svoj posao. Sve što proizvedemo uspemo da prodamo na kućnom pragu. Za kvalitetnim proizvodima uvek postoji potražnja na tržištu – kaže Tanja Đorđević i dodaje da im je dobra preporuka najbolja reklama.

Tokom posete domaćinstvu Đorđević, Dašić je razgovarao i sa meštanima Vlakče.

Post Author: Milan

Ostavi komentar