Predložite kandidate za Đurđevdansku nagradu do 1 marta

U skladu sa Statutom grada Kragujevca i Odlukom o priznanjima, Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja objavio je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade. Kako je Odlukom predviđeno, Javni poziv objavljen u javnim glasilima koja se distribuiraju na teritoriji grada Kragujevca i na teritotiji čitave Srbije, a krajnji rok za podnošenje predloga je 1 mart ove godine.

Nadležni skupštinski odbor će do 25. marta sastaviti konačnu listu pristiglih predloga kandidata, a do 5 aprila predlog bi trebalo da usvoje i odbornici Skupštine grada.

Javni poziv upućen je svim građanima grada Kragujevca, fizičkim i pravnim licima da predlože zaslužne kandidate, pojedince, ustanove ili institucije sa pravnim sedištem na teritoriji grada Kragujevca za delo za koje smatraju da je značajno i vredno Đurđevdanske nagrade kao jednog od najviših priznanja koje dodeljuje grad.

Pravo predlaganja kandidata za dodelu Đurđevdanske nagrade imaju sva pravna i fizička lica, a svoje predloge mogu dostaviti u pisanoj formi sa podacima o autoru – kandidatu i delu sa obrazloženjem na adresu Skupština grada Kragujevca, Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja, Trg slobode 3, 34000 Kragujevac, sa naznakom: predlog kandidata za dodelu Đurđevdanske nagrade – ne otvaraj.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar