Želite boju auta koju nema niko drugi ? Spremite 6000 evra !

Novi program individualizacije omogućava kupcima Insignije da dobiju naručeno vozilo u jedinstvenoj nijansi boje koju lično izaberu.

Usluga fabričkog farbanja novog automobila u unikatnu boju uglavnom je rezervisana za kupce skupocenih automobila premijum marki.

Opel Exclusive boja

Međutim, Opel je u okviru Exclusive programa individualizacije ponudio budućim vlasnicima modela Insignia da njihovo vozilo ofarba u nijansu koju žele. Kako kažu u ovom proizvođaču, kupac, na primer, može poželeti da se boja spoljašnjosti novog automobila „slaže“ sa nijansom njegove prikolice za transport konja. Usluga farbanja Insignije u jedinstvenu boju za sada je dostupna u Nemačkoj, po ceni od 5.900 evra, i u Ujedinjenom Kraljevstvu, gde košta 5.300 funti.

Sve što klijent treba da uradi je da obezbedi uzorak željene boje, u formi fotografije ili fizičkog uzorka, a najjednostavnije je ako može da dostavi fabrici šifru unikatne nijanse, koja se zatim direktno unosi u kompjuter kako bi se dobila potrebna mešavina farbe. Nakon što se na karoseriju nanese osnovna farba, auto se privremeno sklanja sa fabričke trake, kako bi se ofarbao u vanserijsku završnu boju.

Ipak, pre nego što se pristupi završnom farbanju automobila, kupcu se šalje umanjeni model vozila dužine 15 cm, obojen u naručenu nijansu. Tek ako je klijent zadovoljan bojom uzorka, započinje farbanje pravog vozila. Za farbanje čitave karoserije koristi se 9 kg specijalne mešavine farbe.

Opel Exclusive boja

Pored ove usluge, novi program individualizacije Opel Exclusive nudi i mogućnost farbanja modela Insignia Grand Sport, Sports Tourer i Country Tourer u neku od 15 specijalnih, već definisanih boja (Dynamic Orange, Tornado Blue, Panther Black, Light Champagne…) namenjenih samo za ova tri modela. Za ovaj vid personalizacije kupac u Nemačkoj treba da izdvoji 2.500 evra.

Na raspolaganju su takođe specijalne završne obrade sa efektima prelamanja svetlosti na karoseriji, mađu kojima je „pearl“ finiš.

Izvor: B92.net

Foto: Opel

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar