Gogol Bordello na otvaranju “Arsenal festa”

Američki bend Gogol Bordello otvoriće naredno, 12. izdanje Arsenal festa u Kragujevcu, saopštili su organizatori.

Nakon što je britanski bend Placebo potvrdio svoje učešće na Arsenal festu, i sastav, predvođen Judžinom Hacom, dogovorio je koncert na kragujevačkom festivalu.

Arsenal fest, 12. po redu, biće održan od 30. juna do 2. jula naredne godine u prostoru Kneževog arsenala.

Gogol Bordello otvoriće festival, s obzirom da je njihov nastup zakazan za 30. jun.

Organizatori Arsenal festa podsećaju da je američki bend i ranije trebalo da nastupi na ovom festivalu, međutim zbog pandemije nisu dolazili u Evropu.

U Kragujevac bend sa Menhetna dolazi u okviru evropske turneje, tokom kojih i očekuje tridesetak koncerata.

„Evropo, džipsi-pank pleme ne može da bude mirno. Bilo da ste spremni ili ne, dolazimo da provedemo leto 2022. sa vama“, poručuju članovi grupe Gogol Bordello koji su, podsetimo, prvi nastup u Srbiji imali još 2008. godine na festivalu Exit, da bi deceniju kasnije svirali u krcatoj bašti beogradskog SKC-a.

Koncert benda, koji postoji 22 godine, ostao je upamćen po tome što se, kad je policija u ponoć naredila da se koncert završi, frontmen Judžin Hac pojavio na prozoru garderobe, na krovu nastrešnice SKC-a i odatle priuštio obožavaocima nezaboravan bis…

Ulaznice za Arsenal fest još svega nekoliko dana, do 1. novembra, u prodaji su, putem mreže Tickets.rs, po promotivnim cenama. Cena trodnevnog kompleta je 2.500 dinara, a za 1. jul,  dan kada nastupa prvi potvrđen hedlajner,  grupa Placebo, 1.500 dinara. Kasnije, komplet će koštati 3.000, a karta za 1. jul 2.000 dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar