Završni radovi pred početak kupališne sezone na otvorenim bazenima

Kupališna sezona u Kragujevcu zvanično će početi polovinom juna. Na otvorenim bazenima u toku su završni radovi – čišćenje i uređenje partera kao i punjenje bazena. Radove na kojima su angažovani radnici SPD Radnički i Šumadija d.o.o danas je obišao Predrag Stevović član Gradskog veća za sport.

U ovom trenutku svi kapaciteti ta dva preduzeća usmereni su na sređivanje otvorenih bazena, a iz gradske kase za tu namenu opredeljeno je 12 miliona dinara. Nažalost, to nije dovoljno za sređivanje kompletnog partera ali će omogućiti da u drugačijem svetlu dočekamo novu letnju sezonu koja počinje 15. juna, kazao je Stevović.

Na ovim objektima koji dele sudbinu devastirane sportske infrastrukture u Kragujevcu ima još mnogo posla. Ozbiljnije rekonstrukcije nije bilo nekoliko decenija unazad. Da bi se sve to sredilo potrebni su milioni i mnogo radnih sati, rekao je Stevović i dodao da je za kompletnu sanaciju partera potrebno 95 miliona dinara.

U skladu sa finansijskim mogućnostima idemo korak po korak. Za izradu projekta za rekonstukciju terase na otvorenim bazenima, koja godinama prokišnjava, već smo opredeli šest miliona dinara. Stevović očekuje da će projekat biti završen do kraja avgusta, nakon čega će na terasi biti napravljen novi sportski objekat sa dodatnim sadržajima. Osim novog kapitalnog sportskog objekta na otvorenim bazenima biće privedeno nameni ono što već postoji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar