Završeni radovi na investicionom održavanju u OŠ „Stanislav Sremčević“

Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, obišao je školu „Stanislav Sremčević“ u kojoj su završeni radovi na investicionom održavanju koje je podrazumevalo renoviranje školskih toaleta i mokrih čvorova. Investicija je vredna preko 11 miliona dinara, a sredstva je obezbedio grad Kragujevac. Radovi se nastavljaju u kontinuitetu, i u drugim školama.
Od ponedeljka već počinjemo sa radovima u OŠ „Mirko Jovanović“ gde ćemo raditi kompletnu energetsku sanaciju u vrednosti od 70 miliona dinara. Tamo ćemo raditi zamenu stolarije, zatim zamenu led svetala i kotla. Posle toga, u prioritetu je škola u Resniku, gde ćemo raditi na modernizaciji sistema grejanja. Danas smo dobili građevinsku dozvolu i očekujemo da će i u toj školi radovi ubrzo početi – najavio je Aleksić.
OŠ „Stanislav Sremčević“ trenutno ima 1080 učenika, 42 odeljenja, ali s obzirom na to da se naselje poslednjih godina širi i broj učenika beleži tendenciju rasta.
Prema rečima Miluna Spalevića, direktora škole, među prioritetima, kada je reč o uređenju škole i poboljšanju uslova rada je rekonstrukcija fiskulturne sale koju osim učenika koriste i sportski klubovi u iznajmljenim terminima, kao i fasada škole.

Post Author: Milan

Ostavi komentar