Završena sanacija sanitarnih čvorova u OŠ Svetozar Marković

Početak nove školske godine učenike Osnovne škole Svetozar Marković u Kragujevcu, dočekali su uređeni toaleti, čime je rešen još jedan višegodišnji problem ustanove u kojoj osnovno obrazovanje stiče preko 1200 đaka.

U kompletnu sanaciju – zamenu cevi, opremanje i karamičke radove koji su se realizovali tokom letnjeg rasputa, grad Kragujevca je iz gradskog budžeta izdvojio šest miliona dinara, a kako je najavio član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić, prilikom obilaska ove ustanove, sa ulaganjima u školu Svetozar Marković, nastaviće se i u narednim mesecima.

Završili smo sanaciju sanitarnih čvorova a nastavljamo dalje zamenom preostale stolarije u prizemlju matične škole, koju finansira Ministarstvo prosvete, dok će u izdvojenom odeljenju škole Svetozar Marković u Velikim Pčelicama biti zamenjena kompletna stolarija. Ukupna vrednost ovih radova je devet miliona dinara, kazao je Aleksić. Sanacijom mokrih čvorova i zamenom stolarije, u koje je ukupno uloženo 15 miliona dinara, biće završeni radovi u Osnovnoj školi Svetozar Marković planirani za ovu godinu.

Inače, planirano je da se do kraja grejne sezone izbace bubnjare iz upotrebe i uvede gas u Osnovnoj školi Natalija Nana Nedeljković u Grošnici kao i iz izdvojenog odeljenja škole Dragiša Mihajlović u Malim Pčelicama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar