Završena blokada puta u Kragujevcu

Blokada raskrsnice u Lepeničkom bulevaru, najavljena za danas u 14 časova, protekla je u miru i bez incidenata.

Jutro u Kragujevcu ali i celoj Srbiji bilo je napeto. Dan je počeo sa posetama pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova mnogim političkim aktivistima u Srbiji. Demokratska stranka je objavila da su kućne posete i upozorenje zbog današnjeg protesta dobili mnogi njeni vodeći funkcioneri u raznim gradovima Srbije, poput Željka Bacotića predsednika GrO DS Užice, Srđana Vukše predseenika OO DS Kovin, Dragane Rašić funkcionerke OO DS Zaječar i drugih. U Kragujevcu koliko nam je poznato nisu se oglašavali opozicioni prvaci sa sličnim iskustvom, mada smo iz advokatskog tima DS-a saznali da su ponovo upozereni oni kojima su prekršajne prijave napisane prethodnog vikenda.

Sve ovo, uz mnoga govorkanja od juče, najavljivalo je mogućnost incidenata danas, ali na sreću ništa se nije dogodilo što bi pokvarilo sliku mirnog protesta. Na protestu su viđeni brojni funkcioneri lokalnih opozicionih stranaka SSP-a, DS-a, Narodne, Dveri ali i pojedini viđeniji Kragujevčani.

Skup je prošao bez govora, ili pokušaja bilo koga od prisutnih da se postavi u ulogu lidera protesta.

Sam protesta izazvao je velike saobraćajne gužve u mnogim delovima grada, pa su ulice Grada Sirena, Janka Veselinovića, Glavna, Luja Pastera i td. bile gotovo neprohodne u vreme trajanja blokade i protesta.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar