Završen sastanak u Vladi Srbije

Nakon sastanka pregovaračkog tima radnika Fijat krajsler automobili, gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića i Vlade Srbije u Beogradu, odlučeno je da pre socijalnog programa neće biti otkaza.

Niko neće dobiti otkaz i niko ništa ne treba da potpisuje do socijalnog programa, rekao je nakon sastanka, u izjavi za medije, predstavnik radnika Fijata Đorđe Milojević. Takođe, do socijalnog programa neće biti novih okupljanja.

Prekidamo okupljanja, videćemo kakav će biti socijalni program, ako nismo zadovoljni tražićemo da se to promeni, ako nas ne poslušaju opet smo na ulicama. Vlada nam je garant da nijedan radnik neće biti otpušten, imaće ili socijalni program ili drugo radno mesto ili u Fijatu za novi model – naglasio je Milojević.

Ova država otvara fabrike, ne zatvara ih – poručio je nakon sastanka gradonačelnik Nikola Dašić. Kragujevac je drugi grad u Srbiji po smanjenju broja nezaposlenih. To su realni podaci Nacionalne službe za zapošljavanje koji potvrđuju prethodno navedenu činjenicu. Stelantis/Fijat se ne zatvara i neće podeliti svima otkaze, to jednostavno nije tačno, niti je po Zakonu moguće. To nije interes ni poslodavca, imajući u vidu koliko košta obuka jednog zaposlenog u autoindustriji.

Novi električni model u Kragujevcu upravo garantuje budućnost i to je jedina istina, naglasio je Dašić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar