Završen parking u centru

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima prisustvovao je završetku radova na rekonstrukciji i uređenju parkirališta u centru grada između ulica Save Kovačevića, Zorana Đinđića i Srete Mladenovića.
Mnogo je razloga zbog kojih su se produžili radovi na asfaltiranju i uređenju unutar blokovskog parternog parkinga u samom centru grada, istakao je gradonačelnik Dašić. Bio jedan od oštećenijih parking prostora u ovom delu grada i radovi su se odužili ali evo stigli smo da ga završimo u ovoj godini pored kompletnog parking uređenja u Ulici Voje Radića u Koloniji. Vrednost investicije je nešto više od 7,5 miliona dinara za uređenje partera, asfaltiranje, osvetljenje i JKP Vodovod i kanalizacija imalo je intervenciju u svom delu radova u iznosu od 6,5 miliona, što nije mali iznos. S obzirom na to da se radi o parkingu u samom centru grada bilo je jako važno da se uradi kvalitetno, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.
Usled oštećenja nastalih vremenom zbog korenskog sistema drveća i atmosferskih prilika, ovaj parking je bio u veoma lošem stanju što je uticalo na bezbedno i normalno parkiranje. JKP Šumadija Kragujevac sa radovima na rekonstrukciji vanuličnog parkirališta u centru počelo je u septembru. Nakon pripremnih radova na iskopu, posipanja kamenog materijala, postavljanja ivičnjaka, kišne kanalizacije sa ugradnjom slivnih rešetki za odvod površinske vode, pored asfaltiranja pripremljene površine, urađeno je prevezivanje stubova rasvete, kao i obeležavanje horizontalne signalizacije i danas su 54 parking mesta predati na korišćenje građanima strogog centra grada.

Zadatak za rekonstrukciju ovakvog platoa od 1 500 kvadrata ispostavio se zahtevniji nego što smo očekivali, rekao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija, jer nismo mogli da pretpostavimo koji će sve radovi biti potrebni. Razlog tome je više imaoca javnih ovlašćenja koji morali da budu uključeni u rekonstrukciju. Ispod asfalta na veoma maloj dubini postavljena je mreža kablova i cevi sa ne tako dobro mapiranim trasama i zato smo morali da uključimo Elektrodistribuciju, Telekom, JKP Vodovod i kanalizaciju. Takvi pripremni radovi su zapravo i bili najzahtevniji ali službe JKP Šumadija uspešno su koordinirale sa svim službama ovih preduzeća kao i sa završnim radovima obeležavanja parking mesta, javne rasvete, postavljanja ivičnjaka, slivnika, uređenja drvoreda i novih sadnica i danas su građani užeg centra grada dobili jedan moderan i uređen parking, rekao je direktor Vujnović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar