Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika od sutra ponovo u kovid sistemu

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika od sutra se vraća u kovid sistem.

To je odlučeno na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, a u cilju rasterećenja respiratorne jedinice za kovid pacijente u kragujevačkom Domu zdravlja.

Zdravstvenu zaštitu građanima sa simptomima korona virusa pružaće šest ekipa, a respiratorna jedinica biće otvorena svakog dana od 7 do 20 časova.

Aktuelna epidemiološka situacija na teritoriji Kragujevca, okarakterisana kao vanredna, i povećan broj pregleda pacijenata sa simptomima infekcije korona virusom u respiratornom centru kragujevačkog Doma zdravlja, osnovni su razlozi vraćanja Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u kovid sistem.

Osim rasterećenja kovid jedinice Doma zdravlja, otvaranje respiratornog centra u Medicini rada, posebno je značajno za stanovnike koji gravitiraju ka toj zdravstvenoj ustanovi, jer će, u slučaju da sumnjaju na infekciju Kovidom 19, u njoj moći da dobiju adekvatnu uslugu.

Prema rečima nadležnih, grad Kragujevac čini intenzivne napore da se poveća broj prijavljenih za vakcinaciju preko portala eUprava.

Respiratorna jedinica u Zavodu za zdravstenu zaštitu radnika počinje sa radom u utorak, 23. marta i biće otvorena radnim danima i vikendom od 7 do 20 časova. U njoj će biti angažovano šest ekipa.

Post Author: Milan

Ostavi komentar