Zastava oružje: Radnicima zdravstvene knjižice overene do 30. juna

Povodom navoda predstavnika zaposlenih u fabrici „Zastava oružje a.d.“ iz Kragujevca da im nisu overene zdravstvene knjižice, Filijala Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Kragujevac obaveštava zaposlene i javnost da su knjižice overene do 30. juna 2024. ali da se zbog kratkotrajnog problema tehničke prirode, koji su u međuvremenu otklonjeni, to nije prikazivalo u sistemu.

Ispravan podatak o overi ustanove će moći da vide sutra u jutarnjim časovima.

RFZO je u međuvremenu o ovome obavestio sve zdravstvene ustanove sa područja filijale Kragujevac kako bi zaposlenima „Zastava oružja“ nesmetano mogla da bude pružena zdravstvena zaštita.

Da podsetimo radnicima fabrike Zastava oružje AD od utorka, 16. aprila, nije dozvoljeno korišćenje zdravstvenih usluga, saopštila je Sindikalna organizacija ove fabrike.

– Radnici i članovi porodica koji su osigurani na teret fabrike Zastava oružje AD od danas se vraćaju sa dugo čekanih zakazanih specijalističkih lekarskih pregleda, vraćaju se iz ambulanti, laboratorija, kao i apoteka koje ne izdaju neophodne lekove prepisane od strane lekara, navodi se u saopštenju.

Kako ističu „veliki broj radnika se obraćao Sindikatu kako bi ukazali na problem kojim se ne omogućavaju korišćenje zdravstvenih usluga i zbog čega su im ugrožena osnovna ljudska prava”.

Rukovodstvo fabrike tvrdi da su doprinosi uplaćeni zaključno do kraja juna 2024. godine i da je, po njihovim rečima, problem u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja.

Sindikat se obratio Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja – filijala Kragujevac tražeći pojašnjenje za novonastalu situaciju i ovim putem pozivaju hitno nadležne državne organe da utvrde odgovornost i omoguće korišćenje zdravstvenih usluga radnicima fabrike u što kraćem roku.

Ukoliko se hitno ne reši nastali problem Sindikat će preduzeti dalje aktivnosti kako bi se sprečilo urušavanje i ugrožavanje zdravlja radnika fabrike.

Post Author: Milan

Ostavi komentar