„Zastava oružje“ obeležila 170 godina postojanja

Svečanom sednicom održanom u Muzeju „Stara livnica“ fabrika „Zastava oružje“ obeležila je 170 godina rada i postojanja. Svečanosti su u ime Grada Kragujevca prisustvovali Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada i Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu, pored brojnih zvanica među kojima su bili šef Vojnog kabineta predsednika Republike Srbije, predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i ostalih državnih institucija, Skupštine i Nadzornog odbora „Zastava oružja“, Ambasade SAD, Eparhije šumadijske, poslovni partneri.

Prisutne je u ime svih zaposlenih pozdravio generalni direktor „Zastava oružja“, Saša Milošević. Govoreći o istoriji i razvoju fabrike, on je istakao da se reputacija „Zastava oružja“ i danas bazira na tradiciji i kvalitetu proizvoda. Svih ovih godina ona je oslonac našoj državi i vladi, kao garant mira i stabilnosti, naglasio je Milošević.

Povodom obeležavanja godišnjice fabrika „Zastava oružje“ dodeljuje eksterna priznanja za izvanrednu poslovnu saradnju, negovanje uzajamnih odnosa i pun doprinos razvoju društva. Maketa topa iz druge polovine 19 veka dodeljena je predsedniku države, Aleksandru Vučiću, Ministarstvu odbrane, Upravi za razvoj i opremanje (J-5), Vojnoj kontroli kvaliteta, Ministarstvu unutrašnjih poslova i poslovnim partnerima. Dobitnik priznanja je i Grad Kragujevac, a meketu topa direktor Milošević je uručio predsedniku Skupštine grada, Miroslavu Petrašinoviću.

Na Svečanoj sednici promovisana je prigodna poštanska marka u okviru edicije Industrijsko nasleđe Srbije, a zatim je prikazan film o razvoju fabrike od osnivanja do danas.

Post Author: Milan

Ostavi komentar