Zaplenjena veća količina oružja

Policija u Kragujevcu u odvojenim akcijama zaplenila je pet automatskih pušaka, 12 pištolja, tri karabina, repliku poluautomatske puške, 258 metaka i uhapsila tri osobe, a protiv dve podnela krivične prijave.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija 55-godišnjeg Ž.B. iz Kragujevca policija je zaplenila pet automatskih pušaka, osam pištolja, tri karabina, repliku poluautomatske puške, 247 komada municije različitog kalibra i delove za oružje.

U stanu u kome boravi 43-godišnji А. А. iz Kragujevca pronađen je pištolj Bereta i pet metaka u okviru, dok je u stanu 38-godišnjeg Z. Đ. iz Lapova pronađen pištolj Zastava, sedam metaka u okviru, kao i oko 10 grama marihuane.

Osumnjičenima А. А, Ž. B. i Z. Đ. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnim tužilaštvima.

Policija je po nalogu nadležnog tužilaštva podnela krivičnu prijavu protiv 63-godišnjeg muškarca iz Aranđelovca, kod koga je pronašla dva pištolja i protiv 74-godišnjeg muškarca iz Kragujevca, kod koga su nađeni patroni za lovačku pušku.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar