Zakazana sednica Skupštine grada po hitnom postupku

Radi rešavanja po pitanju dva zahteva koja je uputilo Gradsko veće a tiču se Plana detaljne regulacije Park jezero Bubanj i Predloga odluke o izradi Plana detaljne regulacije Saobraćajnice u nastavku ulice Belodrimske do Severne obilaznice grada Kragujevca, nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada zakazao je sednicu po hitnom postupku na osnovu ovlašćenog predlagača po Poslovniku ovlašćenih predlagača, za petak, 25. mart sa početkom u 10.00 časova.

Plan detaljne regulacije Park jezero Bubanj moramo da uskladimo sa višim pravnim aktom odnosno Planom generalne regulacije a tiče se uređenja te celine kako bi se gradili objekti sportsko-rekreativnog sadržaja i oni koji ne narušavaju celokupnu ekološku sliku i sliku jezera Bubanj, kazao je predsednik Petrašinović. Ministarstvo finansija objavilo je konkurs na koji, putem javnog poziva, možemo da apliciramo za finansiranje 50 posto izrade Plana detaljne regulacije Severna obilaznica, Ulica Belodrimska. Vrednost izrade tog dokumenta iznosi četiri miliona dinara a ukoliko apliciramo do 31. marta, što ćemo svakako i učiniti, istakao je predsednik Petrašinović, kada ga usvojimo na sednici Skupštine grada koju zakazujem za sutra, napravićemo direktnu uštedu u budžetu grada Kragujevca od dva miliona dinara, jer će država finasirati 50 odsto izrade tog plana.

Trećina odbornika uputila je zahtev po pitanju imenovanja v.d. direktora Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević i to je tačka po kojoj će se odbornici na predstojećoj sednici zakazanoj po hitnom postupku izjašnjavati.

Post Author: Milan

Ostavi komentar