Zahtevi seoskih mesnih zajednica su opravdani i rešavaju se po prioritetu

Na poziv Saveta MZ Dobrača, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa svojim saradnicima posetio je danas ovo selo, razgovarao sa meštanima o problemima sa kojima se suočavaju i načinima za njihovo rešavanje.

Veoma je važno da imamo kontinuiran dijalog sa savetima seoskih mesnih zajednica i upućene konkretne zahteve za rešavanje njihovih prioritetnih pitanja. Svaki od zahteva koji nam je upućen je opravdan, ali je potrebno vreme da se realizuju kako bi se očuvao ravnomeran razvoj šumadijskog sela na području grada Kragujevca, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić. Meštani sela Dobrača suočavaju se, kao i u drugim selima, sa istim problemima koji su pre svega voda, saobraćajnice, rasveta. Deo zahteva koji su meštani sela i Savet MZ dostavili biće urađen ove godine prema dogovorenim rokovima jer, ovih dana se radi i u selima Kutlovo, Desimirovac. Juče smo bili u Prekopeči i sa meštanima dogovorili šta je najneophodnije na samom početku uraditi, za šta smo odvojili sredstva, rekao je gradonačelnik Dašić.

Zadovoljstvo postignutim dogovorom posle razgovora sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima, izrazio je Miodrag Perišić, zamenik predsednika Saveta MZ Dobrača.

Mogu samo da se zahvalim gradonačelniku Dašiću i svim njegovim saradnicima što su imali sluha i odazvali se našem pozivu da dođu ovde, upoznaju se i pomognu nam, koliko je moguće da rešimo ključne probleme. Nadam se da će se u dogledno vreme poslovi i realizovati. U Dobrači su problemi kao i u svakom drugom selu voda, putevi, javno osvetljenje a kako je selo veliko i broji oko 500 stanovnika sa raštrkanim domaćinstvima, problem nam stvara i napon električne energije, kaže predstavnik Saveta, Miodrag Perišić.

Dobraču su sa gradonačelnikom Dašićem posetili i Zoran Stošić, direktor ED Kragujevac, dr Snežana Živanović Katić, savetnica gradonačelnika za agrarnu politiku i Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija.

Zbog kompleksnosti poslova koje obavlja JKP Šumadija nema lokacije u gradu ili selu u kojima nije potrebna naša intervencija, kaže direktor Vujnović. U razgovoru sa meštanima ustanovili smo prioritete a kako je dosta toga zapušteno, u skladu sa mogućnostima i dostupnosti mehanizacije i radnika, asfaltiraćemo najvažniju saobraćajnicu, postaviti javnu raspravu a prema zahtevima meštana i kontejnere. Prema dogovorenim rokovima uradićemo naš deo posla, kazao je direktor JKP Šumadija.

Post Author: Milan

Ostavi komentar