Za sutra najavljen protest građana na „Aerodromu“ zbog izgradnje objekta na zelenoj površini

Stambeno naselje Aerodrom, osvanulo je oblepljeno obaveštenjem građanima da je za sutra u 10 časova, zakazan protest povodom izgradnje objekta na zelenoj površini u ovom naselju.

Tačna lokacija objekta je ugao ulica Grada Karare i Vladimira Rolovića. Parcela je već ograđena i pripremljena za početak radova.

Kako se nezvanično može saznati u pitanju je objekat Trgovinskog preduzeća „Morava“. Nedavno je i Gradonačelnik Nikola Dašić na pitanje novinara o ovom objektu i predviđenoj izgradnji izjavio da je parcela u vlasništvu privatnog investitora i da su sve dozvole za izgradnju dobijene u skladu sa propisima, tako da je grad nemoćan da zaustavi izgradnju čak i da je stava da tu ne treba da se bilo šta gradi.

Valja podsetiti da je u vreme kada je Gradonačelnik bio Veroljub Stevanović na Aerodromu pokušana stambena izgradnja na postojećim zelenim površinama unutar već izgrađenih stambenih blokova, što je izazvalo velike proteste i revolt građana Aerodroma, koji su tada uspeli da onemoguće gradnju.

Da li će se nešto slično ponoviti i sada ili će ipak na toj lokaciji biti izgrađen objekat za koji bez sumnje postoje sve uredne dozvole, možda će se videti već sutra na osnovu masovnosti protesta ali i upornosti investitora da izgradnju dovede do kraja.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar