Za rekonstrukciju vodovodne mreže u naselju Lekina bara grad opredelio 43 miliona dinara

Žitelji šest ulica u naselju Lekina bara, uskoro će dobiti novu vodovodnu liniju i priključke. Ukupna dužina trase na kojoj će dotrajale azbestne i liveno gvozdene cevi biti zamenjene savremenim polietilenskim je 1380 metara.

Iako je Kragujevac od 1984. godine, puštanjem u rad vodovodnog sistema Gruža, jedan od retkih gradova koji je uredno snabdeven vodom i nema problema sa sezonskim isključenjima odnosno restrikcijama posebno leti kada se potrošnja uvećava i za 50 procenata, sada smo došli u situaciju da je dobar deo vodovodne mreže zastareo, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić koji je danas sa saradnicima obišao ekipe JKP Vodovod i kanalizacija u naselju Lekina bara. To su stari materijali i vreme je da se menjaju. U pitanju je velika investicija, za čiju je realizaciju u budžetu grada opredeljeno 43 miliona dinara. Dobar deo, gotovo trećina tih sredstava biće utrošena za vraćanje asfalta u prvobitno stanje nakon obavljenih radova. Ali, mreža je u ovom delu grada morala u potpunosti da se zanovi. U proteklih 13 godina, naglasio je Dašić, zbog zastarelosti mreže ekipe JKP Vodovod i kanalizacija interevenisale su gotovo 200 puta.

Pored toga, podsetio je Dašić, pred nama je i početak radova, možda već u narednom mesecu na realizaciji projekta Čista Srbija koji se pre svega odnosi na izgradnju nove fekalne, ali i kišne kanalizacije.

Iako vodovodne linije u ovom delu grada datiraju iz 60 – tih godina prošlog veka, građani Kragujevca i u uslovima starih cevovoda i vodovodnih linija svakog dana dobijaju zdravstveno ispravnu vodu za piće. Najveći problem su česta pucanja, veliki broj intervencija i veliki broj dana kada meštani u ovom delu Kragujevca neminovno zbog radova na popravci ostaju bez urednog vodosnabdevanja, istakao je Nebojša Jakovljević direktor JKP Vodovod i kanalizacija. Grad Kragujevac je pravilnim predviđanjima obezbedio u budžetu dovoljan iznos sredstava čime će biti rešeno vodosnabdevanje u celom naselju Lekina bara. Svi postojeći priključci biće zamenjeni novim i svi objekti privatnog stanovanja biće priključeni na novu vodovodnu liniju. Očekujemo da u narednih deset do 20 godina nećemo imati nikakve probleme u ovom delu grada.

Inače, rekonstrukcijom su obuhvaćene ulice Tankosićeva, Mihajla Pupina, Dragana Nikolića, Augusta Cesarca, Železnička i Prvog srpskog ustanka.

Post Author: Milan

Ostavi komentar