Za rekonstrukciju parketa fiskulturne sale Srednje stručne škole izdvojeno 1,7 miliona dinara

U okviru redovnih poseta postojeće sportske infrastrukture, igrališta, otvorenih terena za male sportove, teretana na otvorenom i školskih fiskulturnih sala na kojima je neophodna rekonstrukcija, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport obišao je danas fiskulturnu salu Srednje stručne škole otvorenu 2002. godine.

Rekonstrukcija sale Srednje stručne škole je jedna u nizu fiskulturnih sala koje grad Kragujevac privodi nameni i sređuje posle više decenija, kaže Stevović, član Gradskog veća. Želimo da sredimo sve ono što imamo a Kragujevac ima mnogo sportske infrastrukture u koju nije ulagano zadnjih nekoliko decenija. Na toj postojećoj sportskoj infrastrukturi je akcenat jer je od strateškog značaja za njen dalji razvoj. Pristup školskim fiskulturnim salama nemaju samo učenici škole već je koriste i sportski klubovi i organizacije, rekreativci i profesionalni sportisti. Upravo zato nam je i ova sala sa tribinama od velikog značaja jer će u njoj moći da se igraju utakmice što će rasteretiti halu Jezero, istakao je Stevović.

Direktor Srednje stručne škole Kragujevac Siniša Kojić kaže da od 2002. godine, kada je otvorena do danas, u sali, osim tekućih održavanja, nije bilo većih ulaganja. Rekonstrukcija parketa i nove košarkaške konstrukcije su neophodne za uređen i savremen izgled sale ali bez podrške grada, škola ne bi mogla sama to da isfinansira, kaže direktor Kojić. Pored učenika salu koriste košarkaši i odbojkaši SPD Radnički, kaže on i ističe da će nakon rekonstrukcije sala biti reprezentativna i na ponos, kako učenicima tako i samom gradu, jer je to jedna od funkcionalnih sala sa tribinama.

Prema rečima člana Gradskog veća Stevovića, za kompletnu rekonstrukciju parketa iz budžeta je izdvojeno 1,7 miliona dinara i to su najzahtevniji radovi u finansijskom smislu. Pored toga, čelične košarkaške konstrukcije biće zamenjene savremenim aluminijumskim. Novi obruči biće povezani sa semaforom a svi radovi će se odvijati u kontinuitetu i biće realizovani u najkraćem mogućem roku, pored onih na rekonstrukciji sale u školi u Stragarima, kazao je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar