Za projekat „Kvalitetnim kadrom do kvalitetnog softvera“ 2.800.000 din

Grad Kragujevac je na konkursu Ministarstva omladine i sporta za projekat „Kvalitetnim kadrom do kvalitetnog softvera“ dobio 2.800.000 dinara. Ugovor su krajem prošle nedelje, u Palati Srbije potpisali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom Stefan Jovanović. U ime Grada Kragujevca, svečanom potpisivanju prisustvovali su Marko Lukić, generalni sekretar Univerziteta u Kragujevcu i Marija Đoković iz Kancelarije za mlade.

Razvijanje usluga i mehanizama koji pospešuju zapošljivost i zaposlenost mladih kroz međusektorsku saradnju i program IT obuka će omogućiti da polaznici nakon završene obuke steknu znanje koje će ih kvalifikovati za konkretna radna mesta u IT sektoru a samim tim i što bolje pripremiti za svet rada. Cilj nam je da zajeno stvorimo što bolje uslove u kojima bi mladi ljudi mogli da se ostvare i pokažu svoje znanje. Prepoznajući potrebe privrede ali i interesovanja mladih, realizacijom ovog projekta omogućavamo da kroz obuke mladi steknu veštine i znanja kako bi lakše i brže došli do zaposlenja – kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Univerzitetom u Kragujevcu čiji će zadatak biti organizovanje i realizacija obuka iz oblasti IT. Podršku realizaciji projekta dali su i Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, eKG InfoData doo kao i IKT Klaster centralne Srbije Kragujevac. Obuke će pohađati 20 mladih koji će nakon uspešno završene obuke imati i organizovanu plaćenu stručnu praksu. Realizacija projektnih aktivnosti planirana je od sredine leta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar