Za program uređenja i rekonstrukcije otvorenih terena za male sportove u gradskim i prigradskim naseljima grad iz budžeta izdvojio 13,1 milion dinara

Za program uređenja i rekonstrukcije otvorenih terena za male sportove i dečijih igrališta u gradskim i prigradskim naseljima koji se sprovodi zadnjih godinu dana, grad je iz budžeta izdvojio 13,1 milion dinara. U nameri da se lokalna samouprava približi i bude u većoj interakciji sa građanima, pokrenut je pilot projekat Udružimo se, zasucimo rukave! Prvo igralište koje se uređuje u okviru te akcije je u naselju Centralna radionica, a početku radova koje zajednički izvode građani i radnici preduzeća Šumadija d.o. o, prisustvovao je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Sređivanje i rekonstrukcija terena za male sportove i dečijih igrališta privukla je pažnju čitave zajednice jer smo pokrenuli priču koju do sada niko nije, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Otvoreni tereni za male sportove u svakom naselju čuvaju uspomene naših sugrađana koji su prve sportske korake, pobede, druženja, simpatije napravili na njima i baš oni žele da ih sačuvaju i da im vrate stari sjaj. Reč je o terenima u koje se deceniju nije ulagalo i to je ono što mi, zajednički treba da uradimo, da ih sredimo i privedemo nameni. Tamo gde je potrebno veće ulaganje za sređivanje dečjih igrališta i otvorenih terena za male sportove, grad će to raditi sa preduzećem Šumadijad.o.o. Želju sugrađana iz bilo kog dela grada da se udruže i zajedničkom akcijom srede igralište u svom naselju grad će podržati, poručio je Stevović.

Prema njegovim rečima u okviru ovog pilot projekta u planu je da se rade otvoreni tereni za male sportove na Bubnju, kod zgrade Lepa Brena, zatim na Skveru, u Bresnici, Lekinoj Bari, u Stanovu, Šumaricama.

Akcenat stavljamo na otvorene terene za male sportove a kada je reč o dečijim igralištima uskoro počinjemo sa proizvodnjom tartana što će znatno smanjiti troškove i izdvojenim budžetom srediti veći broj igrališta, kaže Stevović. Bez obzira na visinu iznosa, potrebno je da napravimo uštedu gde god se ukaže prilika, kako bismo realizovali sve naše ideje. Sve sprave na otvorenom ćemo obnoviti i urediti kako bi sugrađani mogli da ih koriste u budućnosti.

Post Author: Milan

Ostavi komentar