Za podsticajna sredstva u poljoprivredi iz budžeta grada 50 miliona dinara

Gradsko veće na sednici održanoj 28. marta donelo je zaključak o raspisivanju i objavljivanju devet javnih poziva za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za realizaciju mera iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Kragujevca za tekuću godinu.
Javni pozivi odnose se na regresiranje reproduktivnog materijala – prvog veštačkog osemenjavanja umatičenih krava i junica, dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – nabavku nove traktorske priključne mehanizacije, kao i nabavku mašina i opreme za stočarstvo.

Podsticajna sredstva obezbeđena su za podizanje i opremanje plastenika, podizanje novih višegodišnjih zasada voćaka i vinove loze, kao i nabavku opreme za navodnjavanje.

Tri javna poziva za dodelu podsticajnih sredstava namenjena su za nabavku priplodnih grla goveda, ovaca i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa, nabavku opreme za pčelarstvo kao i upravljanje rizicima odnosno osiguranje useva, plodova i životinja.

Za realizaciju mera iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, u budžetu grada opredeljeno je 33 miliona dinara.

Članovi Gradskog veća doneli su i zaključak o raspisivanju i objavljivanju Javnog poziva za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u okviru mere – održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta – Unapređena primena dobre poljoprivredne prakse. Za tu namenu u budžetu grada planirano je 17 miliona dinara.

Svi Javni pozivi biće objavljeni na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca: www.kragujevac.rs i oglasnim tablama mesnih kancelarija i mesnih zajednica na seoskom području, najkasnije do 30.marta 2022. godine.

Rok za podnošenje zahteva počinje da teče od dana objavljivanja javnog poziva pa do utroška sredstava planiranih za ove namene.

Detaljnije informacije, kao i dodatna pojašnjenja po ovom javnom pozivu mogu se dobiti u kancelariji 406/IV sprat, zgrada organa Grada, Trg slobode 3, Kragujevac, svakog radnog dana, neposredno ili na telefon: 034/306 -187 od 8.00 -15.30 časova.

Post Author: Milan

Ostavi komentar