Vučić : Termoelektrana u centru grada, najveći zagađivač u Kragujevcu

„U Kragujevcu je najveći zagađivač vazduha termoelektrana, koja se 50 godina nalazi u centru grada, i taj problem ne može da reši lokalna samouprava, nego država“ izjavio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji Jutro na Televiziji Prva. Dodao je da će država za rešavanje ovog problema u Kragujevcu da uloži između 200 i 300 miliona evra u narednih pet do šest godina.

“ U Kragujevcu je problem jer se usred grada nalazi termoelektrana, koja je na tom mestu već 50 godina. Kako da vazduh bude čist u centru grada, gde je termoelektrana? Kako će Kragujevac da reši problem termoelektrane u centru grada? Nikako. To mora da reši država i rešiće ga. Sada moramo da radimo nove projekte za Kragujevac, da vidimo šta ćemo da uradimo. Plan je da država uloži između 200 i 300 miliona evra, to nije mali novac i on ne može da bude uložen u narednih godinu ili dve, ali može da bude uložen u narednih pet do šest godina”, rekao je Vučić gostujući u emisiji Jutro na Televiziji Prva.

Istina je da Kragujevac ima ozbiljnih problema sa kvalitetom vazduha, naročito u zimskom periodu. Ako se podsetimo da je i prošle godine kao potencijalna najavljivana moguća investicija Kineske kompanije „CMEC“ u elektranu koja bi proizvodila struju ali i toplotnu energiju i da su u konkurenciji bili Kragujevac i Novi Beograd, moguće je da iza ove iznenadne zainteresovanosti države za vazduh u Kragujevcu stoji i dolazak velikog investitora.

Post Author: Milan

Ostavi komentar