Vučić najavio infrastrukturne projekte vezane za Kragujevac

Rekonstrukcija i izgradnja Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu trebalo bi da počne oko Vidovdana, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je danas prisustvovao početku izgradnje nove fabrike Wacker Neuson.

To će biti potpuno druga priča, druga slika Kragujevca. Kad uradimo stadion Čika Daču, severnu obilaznicu, zamenimo kotlove u Energetici, kada budemo uradili Univerzitetski klinički centar, Kragujevac će biti potpuno drugi grad. Oslobodićemo sve centralne gradske ulice, ljudima u Kragujevcu omogućićemo najbolji sekundarnu i tercijarnu zaštitu u njihovom gradu i celoj Šumadiji. Tu ulažemo mnogo novca, možda čak i više nego u Nišu, u koji je uloženo 55 miliona evra.

U Kragujevcu završavamo zamenu kotlova na ugalj kotlovima na gas, pepelište odlazi u istoriju, država ulaže 18 miliona evra, a Kragujevčani će dobiti mnogo bolji i čistiji vazduh. Pored severne obilaznice, pojasnio je Vučić, dolaze i novi projekti – produžetak od Vučkovice ka autoputu Miloš Veliki, spajanje sa Kraljevom i Čačkom brzom saobraćajnicom i istovremeno stadion Čika Dača koji će biti veliki razvojni projekat u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar