Volonteri Omladinske terenske jedinice „Dr Elizabet Ros“ Crvenog krsta Kragujevac su obeležili 35 godina rada

Danas se obeležava Svetski dan Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, dan kada je rođen Anri Dinan, osnivač najstarije i najveće humanitarne organizacije i jedan od prvih dobitika Nobelove nagrade za mir.
Volonteri Omladinske terenske jedinice „Dr Elizabet Ros“ Crvenog krsta su obeležili 35 godina rada. Prezentovane su aktivnosti, dodeljene su zahvalnice i nagrade zaslužnim članovima. Obeležavanje je započelo polaganjem cveća na ploči dr Elizabet Ros u skladu sa ovogodišnjim sloganom Nedelje Crvenog krsta „Zajedno smo nezaustavljivi“.

Slogan simboliše da je rad organizacije Crvenog krsta, višestruko koristan za zajednicu i da su posvećeni, odani volonteri i zaposleni spremni da u svakoj situaciji daju svoj doprinos otpornosti zajednice i spremni da odgovore na svaku krizu. Ovaj slogan je potvrđen u praksi tokom prošle i ove godine tokom pandemije Korona virusa kada su sva Nacionalna društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pokazala da su sposobna da se brzo prilagode novim okolnostima i da svoje programe i aktivnosti brzo organizuju na potpuno novi način i pruže pomoć najugroženijim građanima, ljudima koji su zbog pojave nove krize bili i jesu dodatno ugroženi, a pre svega marginalizovanim grupama koje su inače i pre pandemije bili ugroženi svojim statusom.

Post Author: Milan

Ostavi komentar