Veliki odziv meštana Desimirovca, Opornice i Cerovca za vakcinciju

Kampanja masovne imunizacije na terenu, danas je naišla na veliki odziv meštana Desimirovca, Cerovca i Opornice. Oko 150 prijavljenih meštana, u ambulanti u Desimirovcu, primiće danas prvu dozu Sinofarm vakcine. Imunizaciju u Desimirovcu obišla je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Akcija je danas nastavljena i u Botunju gde se za vakcinaciju prijavilo 50 meštana.
Kampanja masovne imunizacije na seoskom području nastavlja se u kontinuitetu. Na ovaj način želimo da vakcine budu dostupne svima, posebno onima koji su nepokretni, teško pokretni, ne mogu da obezbede prevoz ili iz drugih razloga nisu u mogućnosti da dođu na neki od gradskih punktova. Cilj nam je da što brže dostignemo kolektivni imunitet što znači negde oko 70 000 vakcinisanih u Kragujevcu – kaže Gordana Damnjanović.
Tokom praznika vakcinacija će se odvijati normalno, sem u nedelju, na dan Uskrsa. Na centralnom punktu, u hali „Gordana Goca Bogojević“ u Velikom parku, sve vakcine će biti dostupne. Građani koji su zainteresovani za bilo koju vakcinu mogu doći bez zakazivanja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar