Veliki odziv davalaca krvi u „Biblioteci kod Milutina

Zajednička akcija ugostiteljskog objekta „Biblioteka kod Milutina“ i Zavoda za transfuziju krvi kragujevačkog Kliničkog centra organizovana je već peti put.

Ovo je jedna od najmasovnijih humanitarnih akcija u Srbiji, a njen inicijator je glumac Petar Božović.

Humanitarnoj petoj po redu akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju je, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi KC u Kragujevcu organizovao ugostiteljski objekat „Biblioteka kod Milutina“, odazvao se veliki broj pojedinaca i članova kolektiva, među kojima su pripadnici Žandarmerije i Vojske Srbije, članovi Vojnog sindikata Srbije, privatnici i građani.

Ovoj humanitarnoj akciji priključio se veliki broj građana, zahvaljujući kojima će se uvećati rezerve u Zavodu za transfuziju krvi Kliničkog centra Kragujevac.

Tradicionalno, lovci su pripremili gulaš, ribolovci riblju čorbu, a i ovogodišnje okupljanje nije prošlo bez vola na ražnju.

Vremenom ova humanitarna akcija je prerasla u jednu od najmasovnijih u Srbiji, koju su podržali Vlada Republike Srbije, Skupština grada Kragujevca, Lovački savez Srbije.

Njen inicijator i promoter je glumac Petar Božović, a jedan od prijatelja akcije je i legendarni košarkaš Dejan Tomašević.

 

Izvor : RTK

 

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar