Veliki broj Kragujevčana odao poštu žrtvama tragedije u školi “Vladislav Ribnikar”

Veliki broj uglavnom mlađih Kragujevčana paljenjem sveća i polaganjem cveća na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije odao je sinoć poštu žrtvama tragedije, koja se dogodila u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Poziv za odavanje pošte u 18 časova upućen je sa Fejsbuk stranice “Mi smo Kragujevac”.

Urednik te stranice, Nebojša Vesović, rekao je da je Kragujevac bez ikakvih razlika i podela po bilo kojoj osnovi iskazao svoju solidarnost sa žrtvama iz beogradske osnovne škole.

– Kragujevčani su prevazišli sve aktuelne podele na one koji su za Ruse i one koji su protiv Rusa, na one koji vole ovu ili onu partiju, pokazujući da vole Srbiju i njenu decu i da žele da ona žive, rastu i uče u bezbednoj zemlji, rekao je Vesović.

U jednom trenutku na trg su izašli i učenici druge smene Prve kragujevačke gimnazije koji su takođe odali poštu đacima stradalim u Beogradu.

– Mi smo izašli iz škole da bismo odali poštu svojim vršnjacima, tužni zbog onoga što im se dogodilo. U našoj školi je minutom ćutanja odata pošta dečacima i devojčicama stradalim u Beogradu. Iako se o tom događaju na času nije razgovaralo, jedina tema među nama na odmorima bila je strašna tragedija, rekla je učenica sedmog razreda osnovne škole „Radoje Domanović“.

 

IZVOR: Glas Šumadije

Post Author: Milan

Ostavi komentar