Veče za Dušana

U okviru akcije ’’Za Dušanovo bolje sutra’’  porodica Ostojić i prijatelji u restoranu “Biblioteka kod Milutina“ organizovali su humanitarnu večeru ’’Veče za Dušana’’. Specijalitete iz  čuvene kuhinje platiće donacijom za Dušana Ostojića  čije će lečenje matičnim ćelijama biti u Turskoj. Akciju su podržali predstavnici Gradske uprave.

Još jedna u nizu akcija kojom grad Kragujevac i Kragujevčani pokazuju  najlepše i najuzvišenije  ljudske osobine, humanost i plemenitost. Ovde smo da pomognemo da Dušan, heroj današnjeg vremena pobedi opaku bolest koja mu je stala na put, kaže Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika.  Grad Kragujevac nastavlja u tome da pruža pomoć bolesnima od retkih bolesti kroz fond za pomoć čiji je ukupan iznos predviđen budžetom za ovu godinu 4 miliona dinara. Dvoje Kragujevčana je već dobilo tu pomoć i dvoje je u proceduri,  isplatu i određivanje sprovodi Centar za socijalni rad. Ovakve humanitarne akcije omogućavaju da svi ljudi dobre volje i srca mogu da pomognu, a mogu da se organizuju sve dok ne bude prikupljeno dovoljno sredstava. Pozivam sve Kragujevčane da pomognu  kako Dušanu tako i svima kojima je pomoć potrebna, dodao je Jovanović, pomoćnik gradonačelnika.

Ljiljana Ostojić, Dušanova majka kaže da su zadnjih meseci organizovani brojni bazari i druge humanitarne  aktivnosti za prikupljanje sredstava za njegovo lečenje i da je do sada skupljen deo novca koji može da obezbedi odlazak na prvu terapiju.

Dušanovo zdravstveno stanje je promenljivo, a lečenje će biti sprovedeno u više etapa, potrebno je više transplatacija, propratnih terapija, tretmana, pregleda i eventualno intervencija. Nastavićemo sa akcijama, jer želimo da Dušan uspe u svojoj borbi. On je pomalo zbunjen, tužan, potresen svime što se dešava oko njega, prati sve ali ne može u svemu da učestvuje, kaže Ljiljana Ostojić.

Dosadašnje Dušanovo lečenje bile su fizikalne terapije i banjsko lečenje, što nije dovoljno za njegovu bolest. Da bi se zaustavila progresija bolesti potrebna je transplatacija matičnim ćelijama koja se radi u inostranstvu. Pored toga, Dušanu su sredstva potrebna za specijalističke preglede, rehabilitaciju, fizikalne tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, druge lekove kao i za putne troškove i smeštaj. Porodica nema mogućnost finansiranja toga zato ima prijatelje i računa na humanost sugrađana i čitave Srbije.

Broj za Dušanovo lečenje je SMS 987 na 3030.

Post Author: Milan

Ostavi komentar