Vatrogasci očistili sneg

Sneg koji je juče počeo da pada doneo je uobičajene probleme na ulicama Kragujevca. Ekipe Zimske službe JKP Šumadija su na terenu, a na više lokacija u gradu postavljene su i posude sa solju koje građani mogu da iskoriste i posipaju javne površine ispred preduzeća, ustanova i kuća.

Kragujevački vatrogasci očistili su danas sneg ispred Vatrogasnog doma i u delu ulice kod Instituta za javno zdravlje i Tržnog centra Radnički. Na ovaj način su želeli da daju primer drugima i upute apel sugrađanima da se odgovorno ponašaju.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade kragujevačke Uprave za vanredne situacije odlučili su danas da daju primer drugima i pokažu kako se odgovorno ponašati u situacijama kada je grad pod snegom.

Uzeli su metle i lopate u ruke i očistili ulicu ispred Vatrogasnog doma, vozni park, kao i u delu između Instituta za javno zdravlje i Tržnog centra Radnički. Apeluju na građane da ispred svojih kuća, zgrada, lokala, firmi slede njihov primer i očiste sneg.

Inače, Odlukom o komunalnom redu preduzeća, ustanove, druga pravna lica i preduzetnici, kao i fizička lica, dužni su da se staraju o uklanjanju i odnošenju snega i leda sa površina koje koriste, sa krova zgrade ako predstavljaju opasnost za prolaznike ili samu zgradu, kao i sa javnih površina koje su u neposrednoj funkcionalnoj vezi sa površinom koju koriste (trotoari, parking prostori, staze za prilaz objektu i dr.).

Sneg i led sa kolovoza, trotoara i drugih saobraćajnih površina uklanja se i skuplja na ivici trotoara, a ako je trotoar manje širine od 1,5 metara, na ivičnjaku kolovoza, s tim da oluci i slivnici ostanu slobodni i da se ne ometa prolaz pešaka i vozila.

Post Author: Milan

Ostavi komentar