Vakcine Fajzer-Biontek, Sputnjik V i Astra Zeneka bez zakazivanja u hali ’’Gordana Goca Bogojević’’

Prema najavama republičkog Kriznog štaba nastavlja se kampanja masovne imunizacije i za građane bez prethodnog zakazivanja putem portala e-zdravlje ili kol centara. Od sutra je Kragujevčanima na vakcinalnim punktovima Doma zdravlja na raspolaganju Fajzer, Sputnik Ve i Astra Zeneka vakcine a krajem meseca stiže nova količina Sinofarm, rekla je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i koordinatorka za primenu protivepidemijskih mera. Imunizaciju bez prethodnog zakazivanja građani mogu da obave svakog radnog dana i vikendom od 8 do 20 sati u Hali Gordana Goca Bogojević u Velikom parku.

U Kragujevac je danas stiglo 660 doza vakcine Fajzer za nezakazane i 300 doza za zakazanu imunizaciju, a od sutra će na punktu Doma zdravlja biti dostupna i vakcina Sputnjik Ve. Ovo je i poziv građanima koji su se u januaru prijavili putem e-uprave ali do sada iz nekog razloga nisu završili svoju imunizaciju, kazala je dr Damnjanović.

Prema njenim rečima u prethodne dve nedelje realizovane su i imunizacije u kolektivima ali da, privredni subjekti, ustanove, udruženja i organizacije pozivom kol centara Situacionog centra ili Doma zdravlja organizovanu imunizaciju Fajzer vakcinom na terenu mogu da zakažu za tačno navedeni broj zainteresovanih, dok se vakcine Sputnik Ve daju u posebnim uslovima u Hali.

Kampanja imunizacije bez zakazivanja istovremeno se odvija i na seoskom području i do sada je  tim putem vakcinisano oko 1500 stanovnika.

Imunizacija korisnika u Gerontološkom centru je gotovo završena kao i korisnika Zavoda za zbrinjavanje odraslih Pčelice.

Od oko  hiljadu prijavljenih teško pokretnih, nepokretnih ili osoba sa invaliditetom, vakcinalni timovi Doma zdravlja do sada su na terenu obavili 300 vakcinacija.

Do danas je vakcinisano 52 700 Kragujevčana prvom dozom a kompletno imunizovanih 39 500 građana.

Post Author: Milan

Ostavi komentar