Uspostavljena saradnja između kancelarija ombudsmana Grada Kragujevca i Republike Severne Makedonije

Sporazum o uspostavljanju saradnje između ombudsmana Republike Severne Makedonije i lokalnog ombudsmana grada Kragujevca, potpisan je u Skoplju. Ovakva vrsta saradnje omogućiće građanima Kragujevca da preko kancelarije lokalnog ombudsmana, udruženim aktivnostima sa kolegama iz Makedonije, reše svoja sporna pitanja pred makedonskim ustanovama i institucijama i obrnuto.

Cilj sporazuma je pre svega stvaranje organizacionih uslova za saradnju između dve institucije u oblasti zaštite prava građana i postupanja po pojedinačnim i kolektivnim žalbama građana. Ombudsmani Makedonije i grada Kragujevca će sarađivati i kroz organizovanje zajedničkih radionica, kroz učešće u zajedničkim projektima i razmenu iskustava u promociji i zaštiti ljudskih prava i sloboda.

„Povod za potpisivanje ovog sporazuma su predstavke građana Kragujevca koje smo primali u prethodnom periodu, a koje su se odnosile na rad makedonskih ustanova i institucija. Odličnom saradnjom sa makedonskim ombudsmanom, sve te pritužbe smo brzo rešili u korist građana – rekla je ovim povodom lokalni ombudsman grada Kragujevca Jelena Milivojević.

Sporazum o uspostavljanju saradnje između ombudsmana Republike Severne Makedonije i ombudsmana grada Kragujevca su poptisali zamenik ombudsmana Republike Severne Makedonije dr Jovan Andonovski i lokalni ombudsman grada Kragujevca Jelena Milivojević uz prisustvo zamenice lokalnog ombudsmana grada Kragujevca Snežane Kalajanović i zamenica ombudsmana Republike Severne Makedonije Sonje Trifunovske, Vaske Bajramovske Mustafe i Suzane Saliu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar