Uručeni indeksi 62. generaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu

Svečanim prijemom za brucoše upriličenim u bašti Ekonomskog fakulteta u prisustvu predstavnika grada, Univerziteta, NJegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog Jovana, uručeni su indeksi 62. generaciji najstarijeg fakulteta u Kragujevcu i zvanično je počela školska 2021/2022. godina.

Ove školske godine prvu godinu akademskih studija na Ekonomskom fakultetu upisuje 351 student što je nešto preko 20 odsto više nego prethodne a razlog tome su novi studijski programi, otvaranje prema privredi, praksi i usmeravanje i spajanje ekonomije sa informatikom, rekao je prof. dr Petar Veselinović, dekan Ekonomskog fakulteta. Ono što studentima možemo da obećamo jesu kvalitetna predavanja i vežbe u manjim grupama uz poštovanje protivepidemijskih mera sve dok to bude potrebno. Tako je održana prošla školska godina tako ćemo i ove, a na njima je da uče i krenu već od ponedeljka kada zvanično budu seli u klupe, poručio je dekan Veselinović.

U ime grada brucoše Ekonomskog fakulteta je pozdravio predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i podsetio ih da je ovo prva lestvica na putu do sticanja akademskog zvanja. Petrašinović je posebno uputio reči dobrodošlice studentima koji su došli u Kragujevac na studije ističući da su došli u prvu prestonicu moderne Srbije, danas privredni, obrazovni, zdravstveni, kulturni i sportski centar Šumadije. Fakultet koji ste odabrali, od svog osnivanja dao je veliki doprinos u obrazovanju kompetentnih ekonomista. Krupne promene koje se zbivaju svuda oko nas nameću nove zahteve. Nama su itekako potrebni obrazovani mladi ljudi koji će biti u stanju da se suoče sa izazovima nauke i struke, rekao je predsednik Petrašinović.

Studentima i profesorima fakulteta početak nove akademske godine čestitao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. On je istakao da je studiranje ekonomskih nauka dobra odluka svakog mladog čoveka a naročito u gradu u kojem je visoko obrazovanje poteklo. Pred vama je nekoliko najlepših godina u životu, poručio je Aleksić i poželeo im uspešno školovanje.

Post Author: Milan

Ostavi komentar