Uručene nagrade dobitnicima konkursa „Pričajmo o zdravlju“

U okviru Nedelje Crvenog krsta danas su u zgradi Gradske uprave svečano uručene nagrade učesnicima konkursa za osnovce i srednjoškolce „Pričajmo o zdravlju“.

Na konkurs koji u sklopu zdravstveno preventivnih aktivnosti tradicionalno uz podršku grada Kragujevca organizuje Crveni krst pristiglo je 150 likovnih i 30 literarnih radova, a nagrađeno je šest – pet likovnih i jedan literarni. Dobitnicima su nagrade uručili dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i potpredsednik Crvenog krsta Kragujevac prof. dr Ljubiša Milojević.

Konkurs „Pričajmo o zdravlju“ jedan je od preventivnih programa namenjen unapređenju zdravlja, a ove godine veliki broj radova bio je usmeren na svetsku pandemiju korona virusa, što ilustruje koliko ona utiče ne samo na odrasle već i na decu i mlade ljude, kazala je dr Damnjanović. Kroz radove uviđamo da deca, njihove porodice i nastavnici shvataju da je najvažnije sačuvati i unaprediti svoje zdravlje i to borbom protiv faktora rizika i izgradnjom zdravih stilova života od najmanjeg uzrasta. To je veoma pohvalno i ovaj konkurs izdiže iznad svih drugih zdravstveno preventivnih aktivnosti, kazala je članica Gradskog veća, citirajući reči jedne od dobitnica nagrada koja je napisala „Brinimo o zdravlju, negujmo ga i nesebično čuvajmo u amanet svim budućim generacijama“.

Tablet računar, koje je ove godine bio nagrada za najbolje radove dobili su Lena Milošević, učenica petog razreda OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“, Nina Nikolić učenica šestog razreda OŠ „Živadinska Divac“, Mihajlo Folić učenik prvog razreda OŠ „21.oktobar“, Kata Stepanović, učenica osmog razreda OŠ „Treći kragujevački bataljon“, Jana Dimitrijević učenica petog razreda OŠ „Svetozar Marković“  i Đula Hidanović, učenica prve godine Škole za decu sa oštećenim sluhom koja je kombinujući likovni i literarni rad promovisala značaj mentalnog zdravlja.

Crveni krst Kragujevca na današnjoj svečanosti uručio je i zahvalnicu za doprinos i zalaganje u ostvarivanju zadataka Crvenog krsta, a posebno u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi, Mariji Đorđević volonterki i načelnici Odeljenja za zdravstvenu zaštitu u Gradskoj upravi. Izrazivši veliku zahvalnost, ona je kazala da ovo priznanje za nju predstavlja veliku čast ali obavezu i odgovornost jer je dobijena od organizacije koju krasi profesionalizam, entuzijazam, posvećenost i iznad svega humanost u svakom momentu i za svakoga.

Post Author: Milan

Ostavi komentar