Uređenje Boemskog trga „Dragiša Nedović“ uz učešće javnosti

Uokviru uređenja centralnog gradskog jezgra, na prostornoj celini ispred hotela „Zelengora“ biće uređen novi gradski trg koji će poneti ime pesnika i kompozitora Dragiše Nedovića. Novi trg biće uređen uz učešće javnosti koja će biti pozvana da svojim predlozima i sugestijama doprinese konačnom rešenju izgleda trga.

Želja nam je da prostoru ispred hotela „Zelengora“ vratimo boemski duh, da se ovaj prostor dodatno oplemeni, da se postave nove klupice, novo osvetljenje, da se ozeleni, što je u skladu sa našom akcijom „Vrati dah prirodi“, i da se ovaj prostor doda na spisak lokacija na kojima investitori mogu da posade sadnicu. Takođe, ova odluka je u skladu sa Odlukom o formiranju zelenih oaza. Juče je na Gradskom veću doneta odluka o učešću javnosti u uređenju prostora ispred „Zelengore“, čiji je radni naziv Boemski trg  „Dragiša Nedović“. Javni poziv će biti objavljen 1. novembra, a javna tribina biće održana 9. novembra, u prostorijama Rektorata – kazala je Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Svoje predloge za uređenje trga građani će moći da pošalju putem mejla, sajta grada, vajber četa i drugih zvaničnih kanala komunikacije.

Prema rečima Danke Andonovski, članice Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, ovo je nastavak sređivanja prostornih celina od javnog značaja u našem gradu. Nakon uređenja Trga Smaka ispred Doma omladine na kome je nedavno postavljen spomenik rok grupi Smak, 15. novembra nas očekuje otvarnje Trga vojvode Radomora Putnika, a nakon toga i uređenje prostorne celine ispred „Zelengore“ gde će biti postavljen spomenik Dragiši Nedoviću.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar