Univerzitet u Kragujevcu realizuje projekat Veliki naučni park, u on-lajn formatu

Univerzitet u Kragujevcu, u petak, 13. novembra sa početkom u 14 časova, realizuje projekat Veliki naučni park, u onlajn formatu.

Naučnici sa Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakulteta inženjerskih nauka izvešće naučne eksperimente iz oblasti mašinstva, fizike i hemije, a svi zainteresovani moći će da prate prenos izvođenja eksperimenata na fejsbuk i instagram stranicama Univerziteta. Projekat finansira Centar za promociju nauke. Tokom izvođenja eksperimenata učesnici će moći putem komentara da postave pitanja naučnicima u vezi sa eksperimentima.

Više informacija može se videti na sajtu https://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2851, kao i fejsbuk stranici Univerziteta: @UniversityOfKragujevac i instagram stranici Univerziteta: univerzitet_kragujevac

Univerzitet u Kragujevcu kroz projekat Veliki naučni park – onlajn ima za cilj popularizaciju nauke i razvijanje istraživačkog duha kod mladih. Predstavljanjem naučnih eksperimenata pomoću savremenih kanala komunikacije, Univerzitet u Kragujevcu  nastoji da nauku  učini dostupnom deci, đacima, studentima, ali i široj javnosti.

Post Author: Milan

Ostavi komentar