Uhapšen vlasnik azila u Čumiću zbog sumnje na „zanemarivanje i mučenje pasa“

Kragujevačka policija uhapsila je D.G. (1972) osumnjičenog da je u svom azilu za obuku pasa u selu Čumić ubijao i mučio veći broj pasa.
„U toku noći u Kragujevcu u zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Kragujevcu u centru za obuku pasa i vodiča uhapšeno je odgovorno lice u prihvatilištu za pse „Vučjak“ D.G.“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Kako je precizirao, D.G. se sumnjiči da je svesno i namerno ubijao, mučio, zanemarivao i zlostavlјao pse koji su mu bili povereni na staranje.
„U Srbiji nikakvo nasilјe ne može da bude nekažnjeno, ni prema lјudima, ni prema životinjama i svaki nasilnik biće kažnjen i sklonjen sa naših ulica. Ni jedna životinja ne zaslužuje da se lјudi prema njoj tako ponašaju. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uvek će učiniti sve da ovakve nelјude sklone sa ulica i da zaštite svaki život u našoj zemlјi“, poručio je Vulin.
Ministar je zamolio građane, da kada imaju saznanja o ovakvim dešavanjima to odmah prijave policiji, a ne da kače na društvene mreže i bore se za lajkove, kako oni koji su ovako nešto činili, kada shvate da su otkriveni, ne bi sakrili tragove.
„Verujte svojoj policiji, mi smo jedino što stoji između nasilјa, ludila i normalnog života“, naglasio je Vulin.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Post Author: Milan

2 thoughts on “Uhapšen vlasnik azila u Čumiću zbog sumnje na „zanemarivanje i mučenje pasa“

    Marko

    (18 јуна, 2021 - 12:58 pm)

    Trideset godina čovek pomaže psima i vi kao lokalni protal niste mogli da odete do Čumića i napravite lepu reportažu o tome nego sad prenosite ove bljuvotine sa državnih medija.

    Levijatan

    (19 јуна, 2021 - 8:33 am)

    Sramota što nije pre uhapšen nasilnik, kazniti ga najoštrije moguće!! STOP ZLOSTAVLJANJU ŽIVOTINJA!

Ostavi komentar