Uhapšen ujak osumnjičenog za masovno ubistvo kod Mladenovca

Po nalogu Višeg javnog tužilastva u Smederevu, uhapšen je G.G. (49) iz Kragujevca, ujak Uroša Blažića koji se sumnjiči da je ubio osam, a ranio 12 osoba u okolini Mladenovca.

Osumnjičenom G.G. je određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.

G.G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilašva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a. On je uhapšen na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv Uroša Blažića i njegovog oca R.B, u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja kojim je okrivljeni U.B. izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Blažić je 4. maja u tri mladenovačka sela ubio osam, a ranio 14 osoba. Uhapšen je nakon devet sati potrage u blizini Kragujevca, gde se skrivao kod rodbine. On je na svoje komšije pucao iz automatskog oružja za koje niko u Srbiji ne može da ima dozvolu osim službenih lica.

Pucnjavu započeo u Malom Orašju, a zatim nastavio u selima Dubone i Šepšin. Pucao je iz vozila u pokretu ispred škole, crkve, mestima gde se okupljaju građani. Ubijen je i policajac koji nije bio na dužnosti.

Prethodno je uhapšen i Blažićev otac, a MUP je saopštio da je R. B. lišen slobode „zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“.

„Policija je pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi u okolini Mladenovca pronašla i oduzela dve vojne dozvole za pušku karabin sa optikom i za revolver, pištolј sa dva okvira, dve optike za lovačku pušku, revolver, nekoliko stotina komada municije različitog kalibra, kao i jednu ručno pravlјenu napravu sa mogućnošću okidanja“, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Podsetimo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu Uroš Blažić (20) iz Dubone prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

Kako je Tanjugu potvrđeno u tom tužilaštvu, on je privremeno prebačen u bolnicu kako bi komisija veštaka obavila psihijatrijsko veštačenje. Blažić se inače nalazi u pritvoru koji mu je određen 6.maja.

Osumničeni je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivično dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako bi zaplašio stanovništvo tih naseljenig  mesta, potvrđeno je tada Tanjugu u tužilaštvu.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar