Udruženje lokalnih ombudsmana Srbije će se zalagati za širenje mreže lokalnih ombudsmana

Lokalni ombudsman grada Kragujevca Jelena Milivojević je u Nišu prisustvovala sastanku Upravnog odbora Udruženja lokalnih ombudsmana Srbije. Sastanku u organizaciji lokalnog ombudsmana grada Niša i kancelarije OEBS-a u Srbiji su prisustvovali zaštitiik građana Republike Srbije Zoran Pašalić i lokalni ombudsmani ostalih gradova.

Na sastanku je bilo reči o daljim aktivnostima na širenju Mreže lokalnih ombudsmana Srbije, o značaju institucije lokalnog ombudsmana i najčešćim problemima sa kojima se lokalne kancelarije suočavaju u svom radu. Ocenjeno je da je broj lokalnih ombudsmana u Srbiji nedovoljan i da bi lokalne samouprave gde ova institucija ne postoji trebalo ozbiljno da razmotre pitanje njenog uspostavljanja.

„Udruženje lokalnih ombudsmana Srbije će se zalagati za širenje mreže lokalnih ombudsmana i to će biti jedna od aktivnosti i kancelarije u Kragujevcu u narednom periodu, rekla je lokalni ombudsman grada Kragujevca Jelena Milivojević i naglasila da kragujevačka kancelarija već radi na edukaciji i promociji ove ustanove u lokalnim samouprava gde ona ne postoji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar