U toku radovi na sanaciji fiskulturne sale u Osnovnoj školi Julijana Ćatić u Stragarima

Član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović, obišao je danas radove na fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi Julijana Ćatić u Stragarima, za čiju rekonstrukciju grad Kragujevac izdvaja oko milion i 100 hiljada dinara.

Mi držimo reč kada je pitanju održavanje sportske i komunalne infrastrukture na koju poseban akcenat stavlja gradonačelnik Kragujevca. Fiskulturna sala u školi u Stragarima ne koristi se dugo, jer je parket devastiran, kao i sam krov. Radovi na parketu se privode kraju, a sledeće nedelje kreću radovi na sanaciji krova, za koje Grad Kragujevac u ukupnom iznosu opredeljuje milion i 100 hiljada dinara.

Imajući u vidu da su Stragari centar za veliki broj okolnih sela, na ovaj način, jednim delom ulažemo u razvoj sporta na ruralnom području. Mladi i deca će dobiti jednu modernu i sređenu salu nalik onima kakve imaju deca u gradu. Pored ulaganja u vrhunski sport, u koji ulažemo ozbiljan novac, veoma je važno da ne zapostavimo i amaterski sport, jer sport znači zdravlje, poručio je Stevović i najavio da će sledeća biti rekonstruisana fiskulturna sala u Srednjoj stručnoj školi.

Fiskulturna sala u osnovnoj školi Julijana Ćatić u Stragarima ima oko 1500 kvadratnih metara i preko 400 sedećih mesta. Ovu školu, koja ima područna odeljenja u Gornjim Stragarima, Masloševu, Vlakči, Ramaći i Ugljarevcu pohađa 108 učenika. U matičnoj školi, u koju inače dolaze đaci posle završenih četvororazrednih škola iz okolnih sela, u šest odeljenja ima 64 đaka.

Grad Kragujevac prepoznao je naše potrebe i prioritete. Naši učenici sa seoskog područja imaće iste ili približno slične uslove kao i deca u gradskoj sredini, rekla je Svetlana Živanović, direktorka OŠ Julijana Ćatić u Stragarima. Sređivanje fiskulturne sale učenicima će omogućiti da mogu bezbedno da je koriste za časove fizičkog vaspitanja, ali i za održavanje kulturnih manifestacija i drugih vannastavnih aktivnosti, rekla je Živanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar