U toku asfaltiranje trotoara u ulici Dragoslava Srejovića

Sektor niskogradnje JKP „Šumadija“ izvodi završne radove na asfaltiranju trotoara u ulici Dragoslava Srejovića, u okviru redovnog održavanja pešačkih staza i trotoara na teritoriji grada Kragujevca. Trotoar je bio u veoma lošem stanju, pa se po nalogu Gradske uprave za komunalne poslove pristupilo radovima na rekonstrukciji.

Radove na asfaltiranju, u prisustvu predstavnika JKP Šumadija Kragujevac, obišli su šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Lazović, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti Maja Angelovska i načelnici Gradskih uprava Zorica Đorić i Dejan Ružić.

– Iako je poslednjih godina fokus bio na saobraćajnicama, bitan segment predstavlja i neometano funkcionisanje i kretaanje pešaka. Ovaj trotoar predstavljao je ozbiljan problem na teritoriji MZ Lepenica i na inicijativu građana pristupili smo rekonstrukciji ove staze u dužini od 200 metara. Ovo je deo ulaganja u trotoare i pešačke staze na teritoriji grada Kragujevca, a u 2023. godine godini u ove svrhe će biti investirano 12,6 miliona dinara, istakao je Aleksandar Lazović, šef Kabineta gradonačelnika.

Radovi na rekonstrukciji trotoara, čija je ukupna vrednost 3,8 miliona dinara, obuhvatali su rušenje opsečenih asfaltnih površina, mašinski iskop i izradu posteljice, ugradnju kamenog materijala i betonskih ploča, kao i radove na asfaltiranju. U asfaltiranje dela trotoara ukupne površine 1.125,5 metara kvadratnih biće ugrađeno 170 tona asfaltne mase. Po završetku radova na asfaltiranju izvršiće se obeležavanje horizontalne signalizacije u dozvoljenoj zoni parkiranja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar