U Stanovu otvoreno prvo novoizgrađeno igralište i mini teretana na otvorenom za najmlađe

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić otvorio je novoizgrađeno igralište za decu i mini teretanu na otvorenom u Stanovu, jednom od najvećih naselja u Kragujevcu. Stanovo ima oko 22 hiljade stanovnika, dve osnovne škole i do sada u ovom delu grada nije bilo uređenog zabavno-rekreativnog sadržaja za najmlađe.
Trudimo se da igrališta u gradskim naseljima bude što više, jer mladi imaju prioritet, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić. Naselje Stanovo je specifično jer je jedno od najvećih u Kragujevcu i do sada nije imalo uređeno dečije igralište i teretanu na otvorenom. Vrednost investicije je oko 2,4 miliona dinara što je nešto više od proseka jer su se izvodili pripremni betonski radovi. U svakom slučaju, na ovakvim projektima ne možemo da štedimo jer su za naše najmlađe sugrađane, za našu decu. Kada vremenski uslovi dozvoljavaju, pa čak i sada pred Novu godinu, pravimo i otvaramo igrališta a tako ćemo nastaviti i naredne godine. Želja nam je da svako naselje dobije sadržaj za najmlađe a u Stanovu bi trebalo da, prema broju stanovnika, izgradimo još najmanje jedno ovako uređeno igralište, kazao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.
U ulici LJubiše Bogdanovića 10-12 u Stanovu izgrađeno je potpuno novo dečije igralište i mini teretana na otvorenom. Na tartan podlozi postavljeni su tobogan, ljuljaške, klackalice i njihalice, dok mini teretana za vežbu i rekreaciju na otvorenom ima vratilo, švedske lestve, za izdržaj, sklekove i nordijsko skijanje.
Izgradnja igrališta i mini teretane na otvorenom u Stanovu predstavlja našu malu pobedu koja neće biti i jedina u ovom delu grada, istakao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. U narednom periodu pokušaćemo da napravimo bar još jedno čime ćemo pokazati da držimo reč zajedno sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem koji insistira na ovakvim projektima. Za planove do kraja godine, Stevović kaže da je ostalo otvaranje još jednog dečijeg igrališta, dva otvorena terena za male sportove, strelište i atlatski centar. Ostajemo pri tome da svaku reč koju smo dali našim najmlađim sugrađanima održimo. Svako naselje u gradu mora da u svojoj infrastrukturi ima rekreativni i zabavni sadržaj za najmlađe i u narednom periodu nastavićemo da izgrađujemo ili obnavljamo.
U vreme potpune informatičke ofanzive otvaranje ovakvih sadržaja predstavlja mogućnost mladima da izađu i zabave se, vežbaju na spravama koje su adekvatne za njihov razvoj i odrastanje, da ih uvede u svet sporta i prvi korak ka sportskim aktivnostima, druženju i zabavi, rekao je direktor Dalibor Tvrdišić, direktor OŠ ’’Dragiša Mihailović’’. Naselje Stanovo je veliko i pored nekoliko hiljada osnovaca iz škola ”Živadinka Divac” i ”Dragiša Mihajlović” veliki je broj i učenika srednjih škola, podsetio je on, koji će, siguran sam, prepoznati vrednost igrališta i koristiti ga, ali i zajedno sa najmlađim komšijama čuvati i očuvati za nove generacije.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar