U ponedeljak kreće konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Javni konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti, koje se odnose na porodične kuće na teritoriji grada Kragujevca za tekuću godinu, biće objavljen u ponedeljak 6. septembra na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca, odlučilo je Gradsko veće.

Program energetske sanacije porodičnih kuća grad Kragujevac zajednički realizuje sa Ministrastvom rudarstva i energetike.

Za tu namenu opredeljeno je 10 miliona dinara, od čega je grad Kragujevac obezbedio polovinu sredstava u iznosu od pet miliona dinara.

Nadoknada dela troškova nabavke opreme i materijala odobrava se za četiri mere:

zamenu spoljne stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima na porodičnim stambenim objektima; nabavku i instalaciju kotla ili etažne peći na drvni pelet za porodične stambene objekte; nabavku i instalaciju kotla na gas za porodične stambene objekte kao i solarnih kolektora za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Konkursna dokumentacija za Javni poziv moći će da se preuzme na internet stranici grada Kragujevca, www.kragujevac.rs (na baneru “realizacija mera energetske tranzicije”), na prijemnom šalteru Gradske uprave Grada ili prijemnom šalteru upravnog mesta Aerodrom.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici i oglasnoj tabli grada Kragujevca, odnosno do 27. septembra 2021. godine.

Post Author: Milan

Ostavi komentar