U objektu CTP Investa „Kragujevac 2“ posao za 300 lica

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i direktor kompanije CTP Invest Srbija Vlatko Đuriček sa saradnicima, obišli su gradilište u Zoni poslovanja Feniks, gde je 1. jula počela izgradnja poslovnog objekta površine 27 430 kvadratnih metara.
Ovo je u Kragujevcu drugi objekat holandske kompanije CTP – industrijskog developera, koji posluje u 13 zemalja centralne i istočne Evrope. Iako je u Srbiji prisutan tek tri godine, CTP je do sada izgradio šest objekata, dok su još tri objekta u fazi izgradnje, ukupne površine 180 000 kvadrata.
Prema rečima Vlatka Đuričeka, Kragujevac je jedan od četiri strateški važna grada u Srbiji, mesto gde treba biti. Razlozi su višestruki. Kragujevac je ne samo veliki grad, nego i regionalni centar, sedište Univerziteta, ali i grad bogate industrijske tradicije. Tome u prilog ide i veliko zadovoljstvo svih naših trenutnih poslodavaca u Kragujevcu. Od ogromnog značaja za investitore je i spremnost Gradske uprave i svih institucija da blagovremeno i u skladu sa svim procedurama ispune svoje obaveze.

Prvi objekat CTP investa, za potrebe kineske kompanije Jan Feng, koji se prostire na 25 000 kvadrata, u neposrednoj blizini, izgrađen je u rekordnom roku i već je u upotrebi. Drugi objekat, koji se sada gradi za poznatog klijenta, našeg dugogodišnjeg partnera, još je veći što je potvrda naše ozbiljnosti da investiramo u grad Kragujevac, naglasio je Đuriček. CTP će u izgradnju tog tehnički zahtevnijeg objekta, u Zoni poslovanja Feniks, uložiti 17 miliona evra, a vrednost opreme u samom objektu je 20 miliona evra.
Grad Kragujevac se preporučuje onim što jeste, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić. A, to je centar automobilske industrije i prvi industrijski grad na Balkanu. Preporučuje se svojim ljudima, Univerzitetom, ali i Gradskom upravom koja je uspela da realizaciju prethodnog objekta za Jan Feng izvede na valjan način, u kratkom roku. Od početka do završetka gradnje proteklo je 11 meseci. To je nešto čime se mi preporučujemo kao lokalna samouprava.
U pogonu Jan Feng Enterijera trenutno je 600 zaposlenih, a konačan cilj je oko 800 radnika. U novom pogonu posao će dobiti još 300 Kragujevčana. CTP je svakako investitor koji je već dokazao svoje reference, a u Kragujevcu ima pouzdanog partnera. Na nama je da svojim servisima budemo na usluzi zbog Kragujevčana i našeg dobrog rejtinga, poručio je Dašić.

Trenutno, u tri kompanije CTP parka u Kragujevcu, radno je angažovano 600 ljudi u prvom objektu CTP Parka, a u narednoj godini taj broj treba da poraste do 900 zaposlenih. Nakon realizacije izgradnje nove fabrike ukupan broj zaposlenih će porasti na 1200. Namera je da se sa ulaganjima u Kragujevac nastavi.O daljim planovima kompanije CTP bilo je reči na sastanku koji je upriličen u zgradi Gradske uprave.
Sastanku su pored gradonačelnika Nikole Dašića, prisustvovali Vladimir Dobi član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, Aleksandar Milošević pomoćnik gradonačelnika za kapitalne projekte i saradnju sa Vladom Srbije, Predrag Pantić načelnik Gradske uprave za razvoj i zamenik načelnika Zoran Đorović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar