U novoj godini novi projekat, stambeni kompleks „Novi Bubanj“

Kragujevac će definitivno u narednoj godini, biti mesto na kome će nići novi stambeni i poslovni kompleksi.

Dok neki poput Bulevara kroz srce „Miloševog venca“, tačnije proširenja Daničićeve ulice, potencijalne izgradnje stambenih zgrada na jezeru „Bubanj“ ili rekonstrukcije Gradske tržnice, izazivaju velike kontroverze i uglavnom zgražavanje javnosti u Kragujevcu, neki bi mogli i da oplemene određene delove grada.

Jedan takav je na vidiku. Kako saznaje portal Veliki park, na lokaciji uz Sušički potok, na već rasčišćenoj lokaciji uz ulicu Milovana Gušića, izdata je lokacijska dozvola za veliki stambeni kompleks nazvan „Novi Bubanj“.

Na tom prostoru stambena izgradnja je najavljivana i deceniju ranije ali zbog svetske ekonomske krize koja je tada pogodila ne samo Srbiju, ondašnji investitori su se povukli. Ipak ideja da baš taj prostor, koji se nastavlja na postojeće stambeno naselje Bubanj, bude novo naselje za stanovanje u Kragujevcu, ostala je živa. Ovaj put se otišlo  znatno dalje od projekta. prethodne jeseni lokacija je spremljena za izgradnju pa očekujemo da uskoro neimari krenu sa gradnjom.

Obzirom na veliki broj objekata u izgradnji, u neposrednoj blizini, poput „Centra za matične ćelije“, „Palate pravde“, mase novih saobraćajnica, nedavno izgrađenog „Legata Koke Jankovića“, ovaj deo grada poprimiće potpuno novi izgled a verujemo da će u neposrednom okruženju nići i drugi stambeni kompleksi, kao i objekti javne namene.

Post Author: Milan

Ostavi komentar