U MZ Uglješnica asfaltirana još jedna ulica

Sektor niskogradnje JKP Šumadija danas izvodi završne radove na asfaltiranju Mlavske ulice u Mesnoj zajednici Uglješnica. Grad Kragujevac je za asfaltiranje ove ulice, naseljene već 40 godina, uložio 6,8 miliona dinara, a radove je obišao gradonačelnik Nikola Dašić.

Uvek kada se asfaltira ulica sa dosta kuća u delovima grada koji su naseljavani pre više decenija zadovoljstvo meštana je neprocenjivo, a danas je to slučaj u Mlavskoj ulici, kazao je gradonačelnik Dašić. Trebalo je da bude i u Ulici Šumadijske divizije koja se sa njom ukršta, ali zbog radova koje izvodi Srbijagas pomerili smo asfaltiranje za iduću nedelju. Kompletna investicija za obe ulice je približno 10,5 miliona dinara, uključujući ne samo asfaltiranje nego i rekonstrukciju dela fekalne kanalizacije, izgradnju kišne kanalizacije, ugradnju ivičnjaka i ostale pripremne radove. Ono što nema cenu je zadovoljstvo ljudi i zato se trudimo da radimo što više u svakoj mesnoj zajednici, poručio je Dašić.

Predsednik Saveta mesne zajednice Uglješnica, Ana Glođović Radojičić, naglasila je da je ovim radovima rešen jedan od najvećih problema u Uglješnici – plavljenje domaćinstava posle skoro svake kiše. Zahvalni smo gradonačelniku i Gradskoj upravi na lepoj saradnji i što su imali sluha za građane ove mesne zajednice, poručila je Radojičić, podsetivši da je Mlavska 18. ulica urađena u ovom delu grada u poslednjih godinu i po dana.

Mlavska ulica je pod nagibom i kompletna voda sa Deninog brda se slivala i razlivala po dvorištima meštana, objašnjava Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje u JKP Šumadija. Sada su svi zaštićeni ivičnjacima, a voda je kanalisana u kolektore kišne kanalizacije koje je u prethodnom periodu uradilo JKP Vodovod i kanalizacija i više neće biti tog problema, poručio je Radisavljević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar