U MZ Beloševac vraćanje ulica u pređašnje stanje u okviru projekta “Čista Srbija“

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović sa saradnicima obišli su danas radove na asfaltiranju Brđanske ulice u MZ Beloševac koja se nakon izgradnje kanalizacione mreže u okviru projekta Čista Srbija vraća u pređašnje stanje.

Brđanska ulica u MZ Beloševac se nakon izgradnje fekalne kanalizacije u okviru projekta Čista Srbija čitavom dužinom od oko 2,3 kilometara vraća se u pređašnje stanje. Po stanovcima ove ulice se vidi da je urađena prava stvar, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. Na teritoriji Mesne zajednice Beloševac u okviru prve faze, od planiranih 7 kilometara izgrađeno je nešto više od šest kilometara kanalizacione mreže. Do sada je u tehnički ispravno stanje vraćena  ulica Milivoja Bankovića Sićka.

U Kragujevcu je u okviru projekta Čista Srbija otvoreno šest gradilišta na kojima radi osam ekipa. Do sada smo dostigli planiranu kilometražu od skoro 22 kilometara prvog prioriteta u ukupnoj dužini od 42 km i sa radovima se nastavlja. Pravo je zadovoljstvo kada vidimo da su poslovi urađeni kako treba, rekao  je gradonačelnik Dašić i ističući značaj projekta kojim, osim što se rešava komunalna infrastruktura rešava se i ekološki problem. Pored toga rešeno je i pitanje do sada nelegalnih priključaka koji su odlazili u vodotokove. Uz pomoć države kroz projekat  Čista Srbija, Kragujevac može da se pohvali da dobija komunalnu infrastrukturu i dostiže status ekološkog grada sa čistim okruženjem  za građane u svakom delu grada.

Na teritoriji MZ Beloševac u okviru projekta Čista Srbija pored Brđanske u dužini od 2,3 kilometara čije je asfaltiranje u toku, u tehnički ispravno stanje vraćena je ulica Milivoja Bankovića Sićka u dužini od 1, 3 kilometara a sledeći radovi asfaltiranja su u ulici Vladimira Pejovića u dužini od 1,4 kilometara. Aktivna gradilišta u Beloševcu su Karaule II, III, IV i V u dužini od 1231 metar a po prioritetu ostala je  izgradnja kanalizacione mreže u ulicama Baljkovački put u dužini od 334 metara i Bogdana Žerajića u dužini 352 metara.

U MZ Petrovac u toku je izgradnja fekalne kanalizacije desnog kraka u ulici Slobodana Jovanovića. U Ilićevu rade dve ekipe i to u ulicama Tihomira Milosavljevića, Batočinskoj, Dragoljuba Ljubičića, Mladog ratnika i u ulicama Branislava Miljkovića i 19. oktobra 1 i 2. U MZ Stanovo u Smederevskoj ulici paralelno sa radovima na izgradnji fekalne kanalizacije ekipa JKP Vodovod i kanalizacija izvodi radovi na zameni azbestnih cevi i priključaka polietilenskim cevima. U MZ Vinogradi aktivno je gradilište u ulici Borivoja Glišića.

Post Author: Milan

Ostavi komentar