U Kragujevcu uhapšena osoba zbog deljenja linka za film „Toma“

U Kragujevcu je uhapšena jedna osoba osumnjičena za neovlašćeno deljenje linka na kojem se nalazi film „Toma“ po društvenim mrežama.

Ovaj Kragujevčanin je saslušan u nedelju u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal, gde je priznao krivicu i detaljno izneo odbranu, rečeno je u tužilaštvu.

On je na grupi podelio link sa ovim filmom. Nedugo zatim kod njega u stan su „upali“ inspektori SBPOK iz Beograda i uhapsili ga.Svi oni koji su dalje neovlašćeno podelili ovaj link sa filmom „Toma“, biće takođe procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju, poručuju iz tužilaštva. Takođe se radi na otkrivanju i procesuiranju osobe od koje je ovaj link potekao.

Osumnjičeni se tereti za neovlašćeno korišćenje autorskih prava i određena mu je mera zabrane upotrebe interneta, kako bi se sprečile dalje zloupotrebe.

Svi uočeni kosrisnici koji su neovlašćeno delili film TOMA, obavešteni su da ukoliko sa svojih naloga ne uklone sporni materijal, protiv njih će biti podneta krivična prijavaTužilaštvu za Visokotehnološki kriminal, koja će se odnositi na direktnu umešanost u neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava, kao i materijalnu nadoknadu za štetu nanetu delovanjem.

Krivičnu prijavu protiv nn lica ovim povodom policiji su u petak ujutru podnele Produkcijske kuće „MinaCord“ i „CobraFilm“, koje su vlasnici autorskih prava filma „Toma“. Prema nezvaničnim podacima, piratsku verziju filma „Toma“ za sada je pogledalo 50.000 ljudi.

Izvor : Mondo

Post Author: Milan

Ostavi komentar