U kragujevačkim školama pojedinačni slučajevi zaraze korona virusom

Uprkos poštovanju svih propisanih mera Ministarstva prosvete i preporuka Instituta za javno zdravlje u kragujevačkim osnovnim i srednjim školama imamo pojedinačne slučajeve zaraženih korona virusom, kazao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. Prvi put danas u jednom odeljenju imamo dvoje zaraženih i to u Drugoj gimnaziji. U odeljenju III-2, dve učenice pozitivne su na korona virus pa će u skladu sa propisanim merama Ministarstva prosvete, to odeljenje biti isključeno iz redovne i preći na onlajn nastavu.

Što se predškolskih ustanova tiče nekoliko mališana ne ide u vrtić zato što su im roditelji zaraženi ili čekaju rezultate testiranja, što je vrlo odgovorno ponašanje, navodi Aleksić i apeluje još jednom na sve roditelje da ukoliko oni imaju simptome ili čekaju rezultate testiranja ne šalju svoju decu u vrtiće i škole.

U domovima za učenike Artemu i Medicinskoj školi “Sestre Ninković” određena je soba za izolaciju namenjena đacima koji čekaju rezultate testiranja. Ukoliko su utvrdi  da su pozitivni na korona virus, imajući u vidu da su maloletna lica, roditelji će doći po njih i odvesti u grad iz koga su došli, na dalje lečenje. Ukoliko se dogodi da neko od studenata koji borave u Studentskom domu ima simptome i čeka rezultat testiranja, takođe će biti smešten u sobu za izolaciju koja je određena, s tim što ako se utvrdi da je pozitivan student donosi odluku da li će da se leči u svom gradu ili u kragujevačkim zdravstvenim ustanovama, objasnio je Aleksić.

On je kazao da je grad Kragujevac obezbedio dovoljno dezinfekcionih sredstava, maski za zaposlene u obrazovnim institucijama, svakodnevno se komunicira sa direktorima škola i podseća na primenu mera koje je propisalo Ministarstvo, i one se, ističe Aleksić poštuju u svim školama i obdaništima.

Post Author: Milan

Ostavi komentar